Vriendenhapslappen uitwisseling.

Na bijna anderhalf jaar kwamen we weer bij elkaar om de vriendschapslappen terug te geven aan de oorspronkelijke eigenaar. Iedereen had haar/zijn bijdrage geleverd en de volle lappen waren mooi ingepakt of opgerold, klaar om door de eigenaar te worden ontdekt.

Het was heerlijk weer, dus we zaten lekker buiten! Zo’n groots gebeuren  gaat van zelf sprekend gepaard met koffie, thee en taart.

dsc00009

Marilys kreeg als eerste haar lap terug. Tien kleine merklap-achtige groene vierkanten.

dsc00013

De harten-lap van Claudine viel reuze in de smaak.

dsc00015

Gérard had gevraagd om iets van of over jezelf op de lap te borduren, wat iedereen best heel moeilijk en daardoor heel spannend vond om te doen.

dsc00016

Mariette wilde geborduurde kerstkaarten, die ze aan een kerstmannen ondergrond wilde hangen, omdat “men” tegenwoordig meer en meer email kaarten verstuurd. Zo had ze altijd een serie kerstkaarten om op te hangen.

dsc00014

Patsy had een lap met wit en bruin garen, we moesten onze naam eronder borduren en het vierkant aan de linkerkant van een randje voorzien. Het tellen op deze lap was een verschrikking, maar het resultaat is prachtig.

dsc00007

Nora had iedereen een lekker moeilijke opdracht gegeven: driehoeken vullen met randen. De driehoeken met een rechte hoek links of rechts is niet zo moeilijk om te vullen, daar zijn patronen voor. Als de rechte hoek midden boven is er bijna geen patroon van te vinden, dus dan moest je zelf iets in elkaar prutsen. Ze was heel opgetogen over wat ze terug kreeg.

dsc00017

Ik had om bloemenranden gevraagd, niet moeilijk, dacht ik en ook alle mogelijke kleuren had ik erbij geleverd. Zelf had ik de bovenste rand geborduurd. Ik vind het schitterend geworden.

dsc00018

Trudie’s lap had ik al laten zien hier, maar hij hoort er natuurlijk wel bij!

dsc00006-1

Loes vroeg om een alfabet en een randje. Daar werd zeer enthousiast aan geborduurd, met als gevolg dat er niet veel plaats over bleef, dus heeft Mariette – heel slim – links en rechts vertikaal  geborduurd en zo ruimte over gelaten voor de nog volgende.

dsc00006-2

Iedereen was zeer tevreden over de lappen en we besloten spontaan om nog een ronde te houden met nog een nieuwe Franse jonge dame, die mee wil doen! Deze lappen hingen we aan de waslijn zodat ieder ze rustig kon bekijken.

dsc00021

 

Advertenties

Een Reactie op “Vriendenhapslappen uitwisseling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s