Met zweetdruppels borduren en tekenen.

Ondanks de warmte, die varieert tussen de 21° in de morgen tot 47° in de volle zon rond een uur of één, zijn er toch steken aan de vriendschapslap gezet. Dit is de laatste uit de serie van de tien deelnemers.

DSC00006 (1)

Het is een bonte lap geworden. Het was een groot gepuzzel om het een beetje evenwichtig te maken. In het begin stond er alleen de pauw op. De bloemen en vlinders er omheen volgden. De letters erboven kwamen daarna, want “men” dacht dat het een merklap in allerlei tinten rood moest worden, omdat in het boekje een foto van een merklap stond waar erg veel rode kleuren in waren verwerkt en er stond bi j dat het “zoiets” mocht worden. In het bij geleverde doosje zaten echter wel veel bonte kleuren. Gelukkig maakte een deelneemster de blauwe letters, zodat het blauw van de pauw terug komt. Maar hoe je het ook bekijkt het onderste deel is wel helemaal zonder blauw.

DSC00008

Dat heb ik een klein blauw vlindertje bij geborduurd als blauw accentje. De blauwe bloemenrand rechts heb ik geborduurd om ook de donkerder blauwe kleur terug te laten komen. De rode bloemenrand maakt de verbinding met de roodachtige onder partij. Als extraatje maakte ik nog een tortelduifje. Het is nu meer in evenwicht.

Maar ik heb niet alleen geborduurd. Er is weer een mandala-tekening af. Volkomen uit het onderbewuste begonnen met de paarsige stekelbladen met druppels erop. Iemand zei op de markt, waar ik zat te tekenen, dat het haar deed denken aan iets van een draak. Dat begreep ik en toen maakte ik de drakenkop erachter. Een klein grapje is de suggestie van vuur en rook.

DSC00006

 

 

Advertenties

2 Reacties op “Met zweetdruppels borduren en tekenen.

  1. De pauw ziet er geweldig uit, jammer dat er weinig mensen inzicht hebben om een mooie kleuren schakering te maken. Jaren geleden hebben wij ook een ronde vriendschapslappen gemaakt, zelf heb je toch al een bepaalde voorstelling ervan en dan pakt het heel anders uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s