Stukje van mijzelf op een vriendschapslap

Dit borduurwerkje is gemaakt voor de vriendschapslap van Gérard, de andere man, die mee doet aan deze round robin van borduurwerken. De kleuren mocht je zelf bepalen en het onderwerp was: laat iets van je zelf zien, wie je bent…

13076663_10206261072313449_958526445190094429_n
Dat is nou niet echt een makkelijk onderwerp! Wat ging ik doen?
Mijn eerste gedachte ging naar de vogel “kwak”, een gedrongen reigersoort, die nog steeds voorkomt in b.v. het Quakckjeswater. In de oude spelling schreef men kwak met een Q, Qua(c)k. Waarschijnlijk is mijn familienaam van de Quackpolder en het Quackjeswater afkomstig. Ik heb ooit een theedoek over mijn afkomst gemaakt en daar had ik een kwak uitgetekend kruissteek.

DSC08308

In mijn archieven heb ik natuurlijk nog steeds dit patroon liggen en heb ik het weer gebruikt.

Ik ben geboren in de lente, vandaar de narcis.

De tegel is een Haarlems exemplaar, ik ben geboren en getogen in Haarlem, tot we naar Frankrijk verhuisden (1992). Om te proberen zo’n tegel na te borduren in kruissteek valt vies tegen, want het zou veel te groot worden om het in kruissteken te make , dus koos ik voor een mengeling van enkele kruissteekjes en veel stiksteken.

De molentjes in de Nederlandse driekleur laten zien dat ik ook patchwork doe. Het is een verwijzing naar mijn quilt Hollands Glorie.

DSC00006

De twee oranje banden laten mijn koningsgezindheid zien. Ze zijn gemaakt in de “double backstitch”, wat een soort vlecht geeft aan de voorkant en twee rijen stiksteken aan de achterkant.

De onderrand bestaat uit allerlei kleurpotloden in alle kleuren, dat is mijn onvolprezen kleurdoos met mijn aquarelkleurpotloden van Caran d’Ache.

Shaman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mandala’s worden daarmee gemaakt.

Advertenties

2 Reacties op “Stukje van mijzelf op een vriendschapslap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s