Salon du Patchwork, 2015.

De organisatie van de Salon du Patchwork liet het spektakel gewoon doorgaan, ondanks de dramatische aanslagen in Parijs de nacht ervoor. De Salon opende om half tien, ook als demonstratie, dat het volk zich niet wil laten dwingen tot een angst-scenario door openbare activiteiten te annuleren. De stemming was prima. Soms wat gedrukt als over de aanslagen gepraat werd.

DSC00029

Dit is de ingerichte stand van de French Fancy Flowers, onze patchworkgroep, die maandelijks samenkomt in Montesquiou.

Loes en ik hebben beide dagen de stand betrokkenen hebben heel veel mensen ons werk laten zien en erover verteld. Natuurlijk vertelde ik bij de Hollands Glorie quilt over de typische sitsen, de “de Haan en Wagemaker” stoffen, die heel erg Nederlands zijn, maar per internet hier in Frankrijk gekocht kunnen worden op hun site: l-arbre-de-vie.com

DSC00033

Heel veel belangstelling trok ook de vier jaargetijden van Loes. Zij en ik hebben echt twee compleet verschillende stijlen van patchwork.

DSC00021

De quilts van Sian waren niet af. Toch lieten we ze zien, om het vele werk en de opbouw van een quilt te kunnen bespreken. Naast de cirkels van Sian de vlieger quilt van Irene.

DSC00023

Ook Marie-Hélène’s hoekje met baby dingen trok de aandacht.

DSC00039

Een van de grote verrassingen voor mij was de groepsquilt van de dames uit St. Martin. Meer dan 1900 vierkantjes zijn aan elkaar genaaid, naar een uitgeprint voorbeeld. Eerst werd de foto van het kantkloostertje van Vermeer zo vergroot op de computer, dat er gekleurde vierkantjes ontstonden. Daarna werden alle stoffen die men aan droeg gescand en opgeslagen in de computer. Toen werden de stoffen per computer geselecteerd en toen werd alles in stukjes van zes vierkantjes hoog en vijf vierkantjes breed verdeeld. Ieder maakte een blokje van deze maten met de bijpassende stof volgens het uitgeprinte deel.

DSC00007

Alles werd in de goede volgorde aan elkaar genaaid. Het hing in de markthal tijdens de Salon!

DSC00006 DSC00005DSC00025

Als je verder weg ging staan werd het schilderij van Vermeer steeds duidelijker. OP de rechter foto staat Martine die het project heeft bedacht. Chapeau!

DSC00043DSC00017

Deze volgende quilt vind ik ook heel mooi:

DSC00028

Er waren ook kuiltjes van een groep die per keer een thema aanpakken. Zo hadden ze het thema: boom. Men maakte, ieder op haar eigen manier, op a-vierformaat “een boom”, andere thema’s waren “een historische figuur” en “vogel”.

DSC00008 DSC00013 DSC00011

Een vriendin van ons had een stand met gevouwen kaarten en mooie beurshes.

DSC00035 DSC00038

DSC00037 DSC00036

Drukke dagen, schorre kelen, heerlijk eten en gezellige mensen, die je natuurlijk bijna allemaal kennen.

Als je nog geen stoffen bezat om een patchwork te maken waren er twee prima stands om iets aan te schaffen:

DSC00015 (1)  DSC00032

Het is een kleine salon, waar alle patchwork groepen uit de Gers een plaatsje kunnen krijgen. We kennen elkaar en zien elkaar vaak alleen deze twee dagen. Er heerst een soort gemeenschapsgevoel, want we delen allemaal dezelfde passie: patchwork en quilten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s