Geboortelapje.

Enkele blogs terug heb ik de eerste stappen laten zien van het geboortelapje. We werkten met drie mensen aan de lap. Ik begon met de achternaam: Carree – Cavaleiro.

Mariette maakte een open zoompje en borduurde de bovenste rand, de hoekfiguur en de cirkel met slechts één meisje, want we wisten niet of het een jongetje of meisje zou worden.

DSC00013

DSC00011

DSC00005

Loes borduurde de hondjesrand onder de achternaam.

DSC00010

Onder de cirkel van Mariette maakte ik een tweede cirkel met vogeltjes en een ster. In het midden borduurde ik een perenboom, waar Loes de twee konijntjes bij zette.

DSC00006

DSC00014

Onder de konijntjes kwamen een alfabet en cijfers uit het boekje van Linda Keyes. De hoekfiguur moest ik zelf bedenken, want de prachtige oud-Nederlandse patronen van de hoekfiguren in het door ons veel gebruikte boek van Albarta Meulenbelt, waren  te groot.

DSC00009

Mariette maakte nog meer randen en Loes heeft de papagaaienrand geborduurd.

DSC00007

Mariette heeft de initialen van de vader en de moeder in een kring met twee vogels geborduurd: L en M.

DSC00012

Toen moesten we wachten op de geboorte voor de datum, de naam en of er een meisje of jongetje in de bovenste cirkel geborduurd moest worden. De baby is een meisje, dus heeft het rechterfiguurtje ook een rokje gekregen, wat oplettende lezers al hadden gezien in de cirkel.

De namen zijn ‘Marie Ernest’ geworden, roepnaam Marie en de datum 26 maart 2015. De letters komen ook uit het boek van Albarta Meulenbelt: ‘Merklapmotieven en hun symboliek’. Ik denk dat de sier-hoofdletters uit (West) Friesland komen. De kleine letters stammen uit de 17e eeuw.

DSC00008

Dat staat nu allemaal op de lap! Loes heeft de lap op een ondergrond genaaid en mooi ingelijst zonder glas ervoor, dan zie je de kleuren en de steken mooier.

DSC00003

Morgen geven we de lap.

Advertenties

2 Reacties op “Geboortelapje.

  1. Wat een aparte lap is het geworden met heel mooi kleur gebruik. de hondjes en de konijntjes maakt het heel speels en toch authentiek.
    Wat zullen de ontvangers er blij mee zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s