Nieuwe projecten…

Het is nog steeds een goed gegeven dat we elkaar de hele maand Januari een gelukkig nieuwjaar mogen wensen! Dus bij deze wens ik jullie een heel gelukkig en creatief 2015.

Ik ben bezig om de randjes lap af te werken met een open zoompje langs de zijkanten en daar gaat meer werk in zitten dan ik me bedacht had. Ondertussen zijn er twee nieuwe borduursels gestart. Een vlinder-borduursetje, dat een speldenkussentje gaat worden in een mooi doosjes. Het borduren is klaar, nu het doosje nog “even” snijden, in elkaar zetten en bekleden met een mooi lapje, passend bij het borduursel.

DSC00005

Van een voelspriet tot een voelspriet, horizontaal gemeten, is het vijf en een halve centimeter breed. Het materiaal is 18 draads linnen en twee kleuren rode zijde.

De dochter van een vriend is in verwachting en ons borduurclubje heeft besloten om samen een geboorte merklap te maken. De achternamen  zijn klaar, de open zoom rondom is gedaan, een hoekstuk en twee randen staan er op en een cirkel met een meisje, wat het eerste kind aanduidt en de tweede is nog niet af, omdat we niet weten of het een jongen of een meisje wordt. Verder is er een perenboom geborduurd. We gaan rustig verder, want er is geen echte haast: de geboorte wordt verwacht in Maart. We denken aan kleine dieren, vogels en een kat, een alfabet, natuurlijk komt de voornaam van de baby er op, maar dat kan pas als we die weten, net als de geboorte datum en plaats ( je kan nooit van te voren weten of het kindje thuis of in Bordeaux geboren wordt). Dat worden de borduursels van het laatste moment!

DSC00003

Het is 14 draadslinnen en we borduren met één draadje DMC over twee weefseldraden. De patronen hebben we in het boekje “Merklapmotieven en hun symboliek” van Albarta Meulenbelt gevonden, het wordt dus een klassieke lap.

Advertenties

Een Reactie op “Nieuwe projecten…

  1. Wat mooi dat jullie een geboortelap gaan maken, ziet er al veel belovend uit. Klassiek vind ik toch altijd nog het mooist.
    Mijn randenlap is helemaal klaar gevoerd en wel, moet alleen nog een bericht maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s