Salon du Patch in Mirande

Afgelopen weekend werd de traditionele Salon du Patch gehouden in Miranda. In de oude mooi gerestaureerde markthal hadden we onze traditionele plek toegewezen gekregen. Dit jaar waren er helaas maar drie groepen die ingeschreven hadden en de rest waren commerciële stands, waarvan sommigen totaal niets met quilts en patchwork te maken hadden. Zo stond naast ons een koekenbakker taart en koek te verkopen…

Wij hebben het druk gehad , want iedereen kwam kijken en vragen om uitleg. De French Fancy Flowers (onze groep) werd alom geprezen voor de kwaliteit en de originaliteit en vergeleken met wat er deze keer te zien was, klopte dat zeer zeker.

Hier onze tafels en de twee grilles waar quilts over en aan hingen:

DSC00002

DSC00012 Lucie’s sampler-quilt trok veel belangstelling en men prees haar kleurkeus en de fijnheid van het werk. De Nacht-quilt van mij werd bewonderd om de donkere kleur blauw die de rode sterren op laat lichten.

DSC00013 Trudi’s lonely-star quilt was ook een succes.

DSC00014  De baby spulletjes, die Marie-Hélène heeft gemaakt voor haar nog niet geboren kleinkind, waren een lust voor het oog, samen met de grote muizen, één van haar en één van Loes. Ze konden wel vijf keer worden verkocht!

DSC00017 De mevrouw met de brocante-spulletjes verkocht oude klossen waar nog fel groene zijde op gerold zat. Perfect voor mijn randje per week, de zijde haal ik er wel af en gebruik dat voor vulling van biscornuus en kleine sier-kussentjes voor aan schaartjes en dergelijke.

DSC00003De randjes zijn ook weer bij. Tijdens de salon heb ik steekjes kunnen zetten, maar vaak wilde men zien wat ik maakte. De mensen vielen bijna om van verbazing, zo mooi en zo klein… en dan nog wel geborduurd door een man!

DSC00020       DSC00016

DSC00019

De brocante-mevrouw had ook wit DMC-katoenen garen voor de Marker pronklap, die ik zeker ga maken als de Duitse lap klaar is. En dan ook de zijden naaimachine garen, grof en fijn… Punnik spoeltjes, naalden kokertjes, te veel om op te noemen. Het blijft heerlijk snuffelen bij zo’n stand…

Advertenties

Een Reactie op “Salon du Patch in Mirande

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s