Zomertijd = weinigtijd

Het is zomer. Veel lieve mensen komen ons dan bezoeken en dat is meestal heel leuk en gezellig, maar druk. Weinig tijd houd ik dan over voor borduren, patchwork en tekenen.

Ondertussen hangen wel deze en volgende maand twaalf van mijn mandala’s in Auch op een expositie. Daar ben ik best trots op.

Verder borduur ik wel de twee randjes per week en de laatste week vond ik echt nauwelijks tijd om te borduren. Tussen de bezigheden door ben ik er toch in geslaagd om één nachtje voor de nieuwe randjes gedownload kunnen worden die van afgelopen zaterdag af te hebben. Puffff…

DSC00002 2

De laatste rand is prachtig en breed waardoor het lang duurde voor ik het klaar had. Het randje erboven vind ik eenvoudig en ook heel mooi.

DSC00055

 

Ik heb ook wel aan de Duitse lap gewerkt. Het ziet er nu zo uit:

DSC00001

In detail ziet het laatst gemaakte alfabet er zo uit:

DSC00002

 

Nog beter zicht heb je als het nog een beetje wordt vergroot.

DSC00002 3

DSC00003

DSC00007

DSC00009

Grappig dat ik bijna alle letters heb moeten uithalen omdat er foutjes ingeslopen waren, gewoon verkeerd geteld en dan kom je verkeerd uit. Een tweede lastigheid doet zich voor: ik gebruik DMC rood, 321, één draadje om mee te borduren. Ik neem al korte draden, want het slijt terwijl ik bezig ben. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen breekt de draad voortdurend en kan ik een deel weer uithalen omdat ik anders niet af kan hechten vanwege een te kort draadje, wat ook nog ragdun is geworden door het slijten. Zou het een oude winkeldochter zijn geweest? Of gebeurt dit vaker bij het rode garen van DMC? Ik heb maar besloten om deze lap met dit garen af te maken en daarna gebruikt ik geen DMC rood, 321 meer!

 

Advertenties

Een Reactie op “Zomertijd = weinigtijd

  1. Hallo Gerard, je Duitse lap wordt heel mooi, wat het garen betreft als je op fijn linnen borduurt slijt de draad veel sneller.
    Het is een gegeven dat het DMC garen er in kwaliteit niet op vooruit is gegaan.
    Wat de zomer periode betreft vergaat het mij ook zo , gisteren is de crematie geweest van mijn vriendin, ze heeft haar strijd verloren.
    Gelukkig ben ik bijna tot het laatst nog naar haar toe kunnen gaan en daar ben ik blij om.
    Borduren komt ook wel weer, prettig weekend samen met je vrouw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s