Veertien randjes.

De patronen van de twee nieuwe randjes heb ik zaterdag gedownload en ben onmiddellijk begonnen te borduren. Tussendoor hebben we wel naar de Olympische winterspelen gekeken, omdat we wisten dat de Nederlanders moesten schaatsen op de vijf kilometer. Helaas kunnen we geen Nederlandse televisie ontvangen en zijn we aangewezen op wat Frankrijk uitzendt. Helaas is dat niet het schaatsen. Ja, ze lieten de eerste paar ritten zien, want daar deed een Fransman in mee, maar de – voor ons- belangrijkste ritten werd genegeerd. We konden via de de Volkskrant op de Iphone direct lezen dat Sven Kramer het snelst heeft gereden. Later lazen we, dat nummer twee en drie op de vijfduizend ook Nederlanders zijn geworden. FANTASTISCH!

’s Avonds heb ik de twee randjes verder  geborduurd.

DSC00001

De breedte is slechts twaalf centimeer, dat laat de liniaal zien.

De week is goed besteed met het borduren van de” Aardbeien-dieven” van William Morris. Er werd maar de helft als patroon gegeven, dus moest ik zelf alles gaan spiegelen, wat heel goed opletten en desalniettemin “uithalen en opnieuw beginnen” betekent!

DSC09999

Ik zie het plaatje al een beetje op de lap verschijnen, maar ik kan er ook een poezenkop in zien en dat is wel iets anders dan bladeren, bloemen en aardbeien met twee vogels. Er moet nog heel wat gebeuren voor het echt duidelijk wordt…

Advertenties

2 Reacties op “Veertien randjes.

  1. Hoi Gerard, jammer dat jullie de spanning moesten missen van het schaatsen en nu is er alweer een gouden plak bij! Maar heerlijk als je toch lekker steekjes kan zetten tussendoor en jouw Morris wordt vast schitterend!
    Je randjes zien er perfect uit, ik ben echt weg van jouw kleurkeuze!
    Groetjes
    Lida

  2. Wow, je randjes worden prachtig en het patroon van William Morris ook.
    Een tip, je kan het patroon in spiegel laten kopieëeren, ze maken dan eerst een kopie op doorzichtig plastic en daarna de afdruk. Wel zo handig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s