Ook ik…

Ook ik ben gevallen voor het “Randje Per Week”. Door het lezen van andere handwerkbloggers kreeg ik enorm veel zin om ook het randje per week te gaan maken. Ik had mijzelf voorgenomen om pas een nieuw project te gaan doen als het borduurwerk waar ik mee bezig was klaar zou zijn. Nu het huswif af is, mag ik een nieuw  werk gaan doen en dus mag ik aan het randje per week gaan beginnen. Via Jessie’ Liefdevoortextiel  kwam ik op de site: “randjeperweek.blogspot.com”  terecht. (Gek, dat ik netjes blogspot.com heb in getikt, maar dat de site verschijnt met blogspot.fr en toch wordt de Nederlandse tekst gegeven. Wonderen der techniek, denk ik dan maar). Op deze site wordt prima uitgelegd wat er gedaan gaat worden, welke materialen en hoeveelheden je kunt gebruiken en bestellen bij Atelier Soed Idee van de dames die het project startten.  Niets is verplicht. Het is gratis, maar er wordt wel verwacht dat je de patronen van de randen niet aan anderen geeft, maar dat je dan naar deze site door verwijst, zodat de ander de randen zelf kan downloaden.

Mijn keuze viel op Mulberry silk’s zijden garen, kleur paarsblauw W42 en lichter blauw W37. Ik heb deze kleuren op klosjes van 60 meter via internet gekocht bij mulberrysilks-patriciawood.com. De kleuren voor mijn Kerstlap 2012 had ik daar ook vandaan. Prachtige kwaliteit en erg vriendelijke service. Niet goedkoop, wel heel mooi. Ik borduur op ongebleekt linnen, achttien draden op een centimeter( negen kruissteekjes op een centimeter). Heerlijk priegelwerk! Met de 3,5 + bril en goed licht lukt dat prima.

DSC09999

Ik ben begonnen, toen de derde zaterdag de derde serie randjes al had gegeven. Ik moet hard doorwerken om de eerste drie weken in te halen, want ik wil aanstaande zaterdag gewoon met de vierde serie randjes beginnen. Ik ben heel benieuwd of dat gaat lukken…

Natuurlijk heb ik naar de titel in kruissteekjes gekeken en vond het niet stijlvol genoeg. Burgerlijke ongehoorzaamheid is mij niet echt vreemd en daarom heb ik gekozen voor de tekst in het Frans met oud-hollandse letters. “Une frise pas semaine.” Omdat ik eerst de regel met “frise par semaine” had geborduurd en dat eigenlijk geen goed Frans is heb ik er midden boven “une” geborduurd. Tja, dat stond niet echt fraai, zo’n kaal woord boven de randjes. Van een nood kon ik een deugd maken door de eerste twee randjes  ervoor en er achter te borduren, zodat de tekst binnen de randjes is geïntegreerd.

DSC00002

De breedte van het geborduurde deel is slechts twaalf centimeter, wat betekent dat het een erg smalle band wordt. Ik ga snel weer verder borduren… het is vandaag al donderdag en zaterdag komen er weer twee nieuwe randjes vrij. Wie weet kom ik helemaal op schema en is de inhaalslag geslaagd!

Advertenties

5 Reacties op “Ook ik…

  1. heb me nog niet laten verleiden en zal ook niet gebeuren Ik ben met de linten van het Marker project bezig en dat is meer dan voldoende qua belasting van mijn oog. maar ze zijn mooi die randjes. Basje

    • Dat is ook een grote verleiding om te gaan doen: het Marker-project… Maar ik kan echt niet beide projecten gaan doen. Maar ik zeg niet nooit…

  2. Haha natuurlijk ben je ervoor gevallen en hoewel het nu in één dag makkelijk geklaard is zullen de latere randen wel meer tijd gaan nemen, maar als je bij bent zul je genoeg tijd overhouden voor andere projecten hoor!
    Groetjes
    Lida

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s