Kerstsfeer…

Er arriveren toch nog Nieuwjaarswensen via de gewone post, ondanks de vele internet wensen, maar de ware Kerstsfeer is nog ver te zoeken. We hebben wel het huis enigszins versierd, maar het blijft buiten zo stralend zonnig, dat we buiten een kopje koffie kunnen drinken en zelfs lunchen in de zon en uit de wind.

DSC00007

Onze kat weet ook precies de lekkere warme plekjes uit te zoeken en lijkt deel uit te maken van de versiering.

DSC09999

Vanaf buiten kun je de keramische hartjes en sterren van Mollie Brotherton, de keramiste, zien.

DSC00010

Naast de voordeur staan twee mini sparretjes met lichtjes die op batterijen werken, dus geen elektriciteitssnoer meer te zien!

DSC00012

Al is de Kerstsfeer nog ver te zoeken vanwege de stralende zon, in de avond begint het erop te lijken, als de zon onder is gegaan en de Kerstverlichting brandt. We zijn inmiddels beland in de donkere dagen voor Kerstmis, dus de lichtjes mogen branden.

DSC00004

De  geborduurde Kerstlap  is weer uit de kast gehaald en hangt naast de versierde Kersttak met gouden ballen en lichtjes  op het Kerstkleed wat Loes heeft gemaakt. Op een voetstoel zit een lang lijs-engel, in oude witte stofjes en oud kant gekleed, sisal-haren en  een gouden lint met parelspelden als kroontje.

DSC00003

Op de oude bakkerskist, die als salontafel dienst doet, staat een schaal met prachtige grote Kerstballen, die ik ooit in Edam heb gekocht in de uitverkoop.

DSC00005

Voor Kerst gaan we nog  groene klimop en hulst met rode bessen plukken, wat we op een van de geplande wandelingen hopen te vinden en versieren dan het huis verder. De voorbereidingen voor het Kerstdiner zijn ook al begonnen, alleen moeten we de laatste verse spullen nog kopen en dan kan het feest van de voorpret verder gaan.  Als het zover klaar is zal ik nog een paar foto’s met de groen versiering plaatsen.

Heel gezellige Kerstdagen  toegewenst!

Advertenties

3 Reacties op “Kerstsfeer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s