Salon du Patchwork, 2013 in Mirande.

photo 2

In de markthal van Mirande beleefden we afgelopen weekend de “Salon du Patchwork”. Dit jaar werd het duidelijk aangekondigd.

photo 3

We klaagden vorig jaar over de slechte publiciteit, want bijna geen mens wist toen van de salon af, behalve degenen die uitgenodigd waren door de clubs. Dit jaar hingen er duidelijke aankondigingen, niet alleen een spandoek aan de markthal, maar ook in het stadje zelf. Vrijdag richtten we onze stand in.

DSC09997

Er werd al dezelfde middag gezegd, dat onze club zulke mooie dingen maakte.  Wij vonden het niveau van de andere groepen werkelijk gestegen en dat kwam, zei iemand, door het niveau van de “French Fancy Flowers” en “Patchwork in Marciac”. Dat was weer iets om bijna naast je schoenen te gaan lopen, maar daar was het veel te koud voor, dus bedankten we voor de complimenten, maar een beetje trots waren we zeker.

DSC09999

De jasjes voor de naaimachines werden zeer bewonderd.  Mijn Kaffe Fasset quilt werd ook prachtig gevonden en speciaal de kleurige blokken, die er gecompliceerd uitzien, maar het niet zijn: 4 stroken aan elkaar genaaid, dan werden er vierkanten van gesneden, die weer in de diagonaal werden doorgesneden. Daarna moest ik puzzelen welke 4 driehoeken mooi samen een blok konden vormen.

DSC00005

De quilt van Trudi wekte bewondering.

DSC00002

Even als de quilt van Patsy met de batik blokken.


DSC00009

De aangekleedde wijnfles, gemaakt door Sian, trok veel belangstelling en er werden er een stel van de flessenjassen verkocht!

DSC00003

De geappliceerde kerstkleden van Loes en Marie-Hélène voor onder de kerstboom trokken erg veel aandacht en men wilde die graag kopen… maar wij antwoordden op de vraag: “Hoeveel kost dat?”  “De quilts zijn om te laten zien en niet te koop.” Ik zou ook echt niet weten welke prijs je voor een quilt zou kunnen vragen. In ieder geval kun je niet een bedrag per werkuur rekenen, want dan is het wel heel erg kostbaar… en ik tel de uren, die ik aan een quilt werk, nooit.

DSC09993_2

De kleurenkeuze van het blauw in de quilt van Nora vonden de mensen prachtig.

DSC09998

De oudoom en -tante van Loes, die ze heeft nagemaakt in allerlei technieken tot een wandkleed, werd geprezen en bewonderd, vooral omdat de foto waar naar het kleed gemaakt was erbij lag. Het was leuk, dat we ontdekten dat de foto precies 100 jaar geleden, november 1913 is gemaakt!

DSC09994

Er was natuurlijk heel veel te genieten in de andere stands.

DSC09994

DSC00006

Deze “Dear Jane” quilt, die gemaakt is door alle leden van de patchworkgroep van Saint Martin, ook door de debuterende leden, om te wennen aan het met de hand maken van quiltblokken. Het is echt prachtig.

Hier volgen een aantal foto’s van quilts van deze “salon”:

DSC00013

DSC00008

DSC00004

DSC00010

Natuurlijk kon je ook lapjes kopen en dat deden we…

DSC00016

DSC00011

Er was weer een stand met oud goed. Knopen, naalden, benen gaatjes-prikkers, oude kantjes, vingerhoeden, lappen en garens. Heerlijk om te snuffelen.

DSC00014

DSC00015

Tussen de middag aten de standhouders samen. Lekker en gezellig.

DSC00022

Tijdens de maaltijd leek de hal verlaten en alleen gevuld met quilts, hoewel er toch nog één persoon de quilts staat te bekijken.

DSC00027

Advertenties

Een Reactie op “Salon du Patchwork, 2013 in Mirande.

  1. Wat mooi jullie expositie, het is dan natuurlijk ook leuk als er genoeg belangstelling is want daar doe je het toch uiteraard voor. Er zijn altijd (kopers) en maak je een heel bescheiden prijs dan haken ze af. Ze realiseren zich niet hoeveel werk erin zit en dan nog niet over het materiaal gesproken. Wij verkopen ook niet, ik doe het liever aan een echte liefhebber cadeau !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s