Dear Jane vriendschapsquilt

Na twee jaar  bezocht  Annemieke’s beste vriendin, Sytske, de Gers weer. Zij kwam bij ons op de maandagavond frot om haar gedane arbeid te laten zien en ook om ons te stimuleren om “nieuwe” projecten te starten. Ze heeft speciaal haar “Lieve Sjaantje” meegenomen, de beroemde Dear Jane quilt. Het weer was niet geweldig, dus zaten we binnen, waar het licht niet al te best was, dus sommige foto’s zijn wat donker geworden.

DSC09989

Toen Annemieke ziek werd, besloten Sytske en Annemieke om samen de Dear Jane quilt te gaan maken. Iedere maand maakten ze allebei twee keer dezelfde twee blokken. De dubbele blokken werden aan elkaar gegeven, zodat ze iedere maand allebei vier verschillende blokken verzamelden. Annemieke maakte de oneven blokken en Sytske de even. Annemieke maakte de meeste blokken met de machine en Sytske met de hand. Omdat Sytske in Nederland woont en Annemieke in Frankrijk, stuurden ze de blokken op met de post, vergezeld van een kaart waarop de ervaringen, de moeilijkheden en wat nou net zo lek was aan dat blok, werden uit gewisseld.

DSC09998

DSC09997

Zelfs als het erg moeilijk was voor Annemieke maakte ze toch haar vier blokken en stuurde ze op naar Sytske met een bijbehorende kaart. Alle kaarten bewaart Sytske als een goede herinnering aan deze nare periode. Zelfs in de laatste maand van haar leven maakte Annemieke haar blokken. Vrienden vroeg ze om de stof te snijden of om ze te strijken, maar zelf maakte ze de blokken af.

DSC00004

DSC09999

Annemieke stierf voor de quilt helemaal klaar was.

DSC09994

DSC00001

Sytske ging na enige tijd verder met de blokken en maakte alle verdere blokken dubbel. Ze stuurde de dubbele naar Annemieke’s dochter, die nu alle blokken heeft.

DSC09990

DSC09992

Sytske naaide alle blokken aan elkaar en is nu bezig om de randen te maken. Op een dag zal Annemieke’s dochter de top in elkaar zetten en hem afmaken.

DSC00007

De quilt laat de diepe vriendschap tussen Annemieke en Sytske zien, samen met hun liefde voor handwerken en de kracht die hen verbond in deze moeilijke tijden.

Bij alle Dear Jane quilts moet ik altijd aan deze vriendschapsquilt denken…

Advertenties

5 Reacties op “Dear Jane vriendschapsquilt

  1. Wat een bijzonder quilts zijn dit in wording, gevuld met liefde en vriendschap! Bedankt dat je ons van de prachtige creaties mee laat genieten!
    Groetjes
    Lida

  2. Wat een prachtige herinnering. Vriendschap en passie vloeien samen. Ik snap dat Dear Jane’s voor jou een extra dimensie hebben.
    Groet,
    Dientje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s