‘Salon du Patchwork’ in Mirande.

Afgelopen weekend werd de  vierde “Salon du Patchwork” gehouden, waar wij, de leden van de French Fancy Flowers, een stand mochten inrichten. Twee stalen schermen en drie tafels stonden tot onze beschikking.

Ik wil graag alles goed en duidelijk laten zien, dus bij ons geen opeenstapeling van allerlei quilts en patchwork spullen. Alles was duidelijk te zien en kwam goed tot z’n recht. Ons groepsproject hing prachtig aan een van de stalen schermen.

Patsy zoomde de rand om het geheel (bedankt, Patsy!) zodat de 3-F’s quilt tijdens de salon geshowd kon worden. We zijn allemaal erg blij dat de quilt nu af is.

Loes  -mijn vrouw- heeft met haar leerlingen een tocht-hond gemaakt. Geen lang gerekt beest, dat voor de deur moet liggen om de tocht buiten te sluiten, maar een rijtje huizen. Het patroon stond in Simply Vintages en is gemaakt van allerlei restant-lapjes, scraps, heet dat geloof ik in het Engels. De foto is gemaakt, na de salon, toen de tocht-huizen al volop in functie waren:

Naast de 3-F’s stand stond de PIM -Patchwork In Marciac, waar ik ook lid van ben. Zij hadden hun stand vol met allerlei quilts en ander soort patchwork.

De kippen quilt werd zeer vaak bewonderd.

Het is een mooie en toch ook humoristische quilt!

Deze quilt vind ik prachtig, terwijl ik meestal iets van weerstand voel bij dit soort applicatie-quilts. De kleuren op het zwart spreken mij erg aan. Het is knap gemaakt. Kortom ik vind het echt schitterend. Hier een detail:

Er waren mooie en minder geslaagde quilts te zien, maar dat is meestal een kwestie van smaak. Soms zag ik een fantastisch gemaakte quilt, uren en uren aan tijd is er aan besteed, vaak allemaal met de hand aan elkaar genaaid, fantastisch met de hand gequilt en dan zijn de gebruikte stoffen en kleuren vreselijk bij elkaar. Ik denk dat de stoffen en de kleuren bij elkaar zoeken misschien wel het belangrijkste van patchwork en quilten is.

Ik laat een impressie zien van wat er te zien was in Mirande:

Er stond een mevrouw, die wollen weefsels met patchwork aan elkaar zet om er een vloerkleed van te maken. heel origineel!

Bij passende wollen kussens met de “haringbone-stitch” dicht genaaid waren ook te zien. Je mocht zelf proberen om zo’n kussen dicht te naaien. Heel leuk.

Een patchwork groep uit St. Martin heeft samen de blokken gemaakt voor een “Dear Jane-top”. Ervaren quiltsters gingen de nieuwelingen voor en samen maakten ze de rest. Een heel sociaal gebeuren. Niet alleen om als beginner te wennen aan met de hand een blok te maken, maar ook het saamhorigheidsgevoel wat er ontstaat, is belangrijk . Onze groep heeft het zelfde ervaren toen we met z’n allen onze groeps-quilt maakten. Een intense ervaring.

Moe maar zeer voldaan hebben we zaterdag alles er weer afgehaald en ingepakt. Op zo’n salon staan, mensen ontmoeten, over patchwork praten, manieren en truckjes uitwisselen of simpel elkaars werk bewonderen, samen met andere standhouder te eten, zijn allemaal erg leuke ervaringen. De meeste deelnemers kennen elkaar en dat schept vertrouwen en plezier om elkaar te zien. Volgend jaar zijn we weer present, maar in april wordt eerst de “Salon de la Broderie” gehouden, waar Loes en ik weer staan met onze borduursels.

Advertenties

5 Reacties op “‘Salon du Patchwork’ in Mirande.

  1. wat een hoeveelheid aan technieken en kleuren, Inderdaad als je niet alles zo opstapelt en over elkaar heen legt zie je beter op welke manier iets is gemaakt en afgewerkt, Het moet een grote voldoening geven las het later nog een doorgesproken wordt, De tochtband is heel origineel met de huisjes,. Basje

  2. Wat een mooie show is dit geweest, jullie hebben jullie quilts op een mooie en overzichtelijke manier tentoon gesteld. Leuk om via deze foto’s mee te mogen genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s