Een update…

Zoals in een van de vorige blogs al is beschreven ben ik bezig met een nieuwe kerstlap. Vorig jaar zou ik iedere maand een blokje proberen te borduren, maar daar is niets van gekomen. Heel enthousiast ben ik begonnen en daar bleef het bij. Ik wilde toch eerst de grote Berliner Woolwork Sampler afmaken voor ik me verder op de kerstlap ging storten. De Berliner is af. Ook de berenpoot-quilt is in die tijd gereed gekomen. Toen moest ik van mijzelf het patchwork-cadeautje gaan maken, wat iets langer duurde, dan ik dacht. Er ging het een en ander mis en moest ik opnieuw beginnen. Een scheef geworden patchworkje wilde ik gebruiken om een piramide hanger van te maken.

De linker en rechter hoek van de nog open onderkant knijp je naar elkaar toe, waardoor deze twee hoeken het midden van de dicht te naaien kanten worden. Je legt de kanten netjes op elkaar en naai het met een onzichtbare steek aan elkaar, waardoor de piramide vorm ontstaat. Ik heb het zakje wel eerst met lavendel gevuld! Het scheve patchwork valt gelukkig niet meer op.

Omdat ik ook naar een andere patchwork club dan de 3-F’s ging, wilde ik daar wel een nieuw werk onderhanden hebben. Ik ben begonnen met een dronkenmanspad patroon te gebruiken om er kikkers van de maken. Het idee kreeg ik van een vriendin en omdat mijn achternaam Quak is, een chique manier om het kikkergeluid “kwak” op te schrijven, vind ik kikkers leuk. Ik wilde onmiddellijk een kikkerquilt maken en ben twee jaar terug begonnen. De bovenkant was inmiddels klaar en de lap wachtte op de tussen laag en de achterkant. Dat heb ik inmiddels aan elkaar gespeld en nu ben ik bezig om het te rijgen om dan te kunnen gaan quilten.

Daarna mocht ik pas aan de kerstlap verder werken. Het eerste blokje is nu af en ik heb het tweede vierkantje al geborduurd. Ik ga snel een eigen ontworpen Gascogne huis met een hek, bomen en vogels borduren. Dit is nou echt leuk om te doen!

Advertenties

4 Reacties op “Een update…

  1. Wat een enige quilt! Leuke manier om kikkers te maken. Ik heb ook ooit een quilt met kikkers gemaakt, maar die waren geappliqueerd. Hij heette “Ribbits in the rain” Heel lang niet geweten wat Ribbits waren, tot een Amerikaanse vriend van mijn dochter me vertelde dat in Amerika de kikkers “ribbit, ribbit, ribbit” roepen.

  2. Hallo Gerard, heb net je archief gelezen( zit in de lappenmand met mijn rug) is toch nog ergens goed voor. Wat heb je prachtige werken gemaakt compliment, ik heb een zoon die is ook een merklap aan het maken met eigen ideeén. Als hij klaar is zal ik hem wel op mijn blog plaatsen, het zal nog wel evem duren want hij heeft ook als hobby klussen en tuinieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s