Patchwork Cadeautjes.

Ieder jaar na Oud en Nieuw houdt onze patchwork-groep een uitgebreide lunch en geven we elkaar zelfgemaakte cadeautjes, die via een grabbelsysteem ongezien verdeeld worden. Elk pakje krijgt een nummer en dat nummer wordt op een briefje geschreven. De losse nummers worden in een zakje gedaan en het grabbelen begint. Als je je eigen nummer hebt, dan moet er een ander nummertje worden gegrabbeld. Het blijft een heel leuk en spannend spel. Meestal na het dessert gaat het uitpakken beginnen.

Maar eerst moet er een cadeautje worden gemaakt! Ruim van te voren weten we de datum en ik kan dus ruim van te voren beginnen, alleen komt dat er niet zo van. Allerlei andere bezigheden doen zich voor en ik denk dan: ‘Ach, het is pas op 12 januari, tijd genoeg.’ De tijd vliegt en voor je het weet is het al Kerst… Na Kerst ben ik serieus begonnen. Ik heb een opschrijfboek gekocht en wilde daar een kaft voor in elkaar fröbelen, van stof, liesft in patchwork, want het is voor één van de patchworksters van de French Fancy Flowers. Ik koos voor een logcabin-blokje. Maar de eerste vond ik niet mooi:

De gekozen kleuren waren prima, maar het was scheef en ook wat grof. Wat smallere stroken van een inch breed, waar dan nog een halve inch zoomtoeslag vanaf gaat leek me mooier. Maar ook die werd scheef, helemaal toen ik twee blocks aan elkaar naaide. Het zag er vreemd uit. Ik maakte het klaar voor een piramide-hanger gevuld met lavendel voor ons zelf. Het moet alleen nog gevuld worden en dichtgenaaid.

Toen heb ik een proef-blokje gemaakt om te oefenen in het recht stikken, wat toch zeer eenvoudig is. Dat lukte prima en van dat blokje heb ik een speldenkussentje gemaakt:

Dit is het eerste cadeautje voor de gelukkige die het bijpassende nummertje trekt. De omslag voor het opschrijfboek ben ik toen gaan maken. De voorkant is mooi, maar dan moet het om het boek passen. Ik heb een soort stoffen kaft gemaakt waarop het patchwork-blok is genaaid.

Het kleine middelste blokje is dikker, omdat ik daar drie laagjes vulkatoen heb gebruikt. De hele voorkant apart gemaakt en van één laagje vulkatoen voorzien. Met de naaimachine heb ik het middelste vierkantje gequilt.

Ik ben pas tevreden als ik zo’n eigen gemaakt cadeautje zelf wel zou willen krijgen en dat is nu het geval!  Degene die dit nummertje trekt krijgt twee cadeautjes, omdat ik het  goed gelukte oefenblokje ook tot een cadeautje heb verwerkt.  De geluksvogel!

Advertenties

4 Reacties op “Patchwork Cadeautjes.

  1. je hebt tijdens het maken veel geleerd zie ik 🙂 Het eindresultaat is prachtig en twee cadeautjes krijgen helemaal een bofje natuurlijk

    Ik zag net de verzameling op Fancy flowers en dacht al dat ik jouw boekje herkende

  2. beste,

    ik ben op zoek naar vulkatoen voor het opvullen van een grote poef, ik heb ongeveer 450 liter inhoud nodig.
    kennen jullie ev leveranciers of bedrijven welke dit verkopen.

    alvast bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s