Merklapje

In de weblog van Marcella (nuttigenfraai.web-log.nl) las ik over een speciaal ontworpen merklapje voor haar tentoonstelling “Aan de rol”. Ze toonde er een foto van en ik raakte geïnspireerd om een merklapje te ontwerpen voor de ‘Salon de la broderie et du points compté”, waar wij, de maandagavond-frotgroep, ook gaan staan. We laten er veel van onze handwerken zien, onder andere onze vriendschapslappen, de “my proper stitch” lappen en ander gemaakt werk.

Als het mogelijk is willen we ook verder borduren aan onze huidige projecten. Maar eerlijk gezegd vermoed ik dat er veel uitleg gevraagd gaat worden, want er zijn  nogal verschillende technieken gebruikt buiten de traditionele kruissteek.

We leggen ook boeken neer om in te kijken en ik wil een kitje maken met deze kleine merklap:

In zo’n kit zit het telpatroon, een lapje Aïda en rood DMC 321 garen. Een kaartje met de foto van mijn kleine merklap erop en dat allemaal in elkaar gerold met een rood ribkartonnetje met een rood touwtje erom. Zo’n setje is aan te schaffen ter plekke in de prachtig gerestaureerde markthal van Mirande.

Annemieke, Mariette, Nora, Loes en ik zijn benieuwd wat het allemaal gaat worden. In ieder geval hebben we traditie getrouw een gezamenlijke maaltijd zaterdag à midi. Dat is vast heel lekker en gezellig. De salon wordt vast een succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s