Berliner

Het valt niet echt mee om tijd vrij te maken om verder te borduren aan de Berliner Woolwork sampler. Er is zoveel ander leuks te doen, dat het er door de weeks niet van komt. Gelukkig werk ik er op de maandagavonden aan, dan komt de ‘frot-club’ bij elkaar.

De eikenbladeren zijn al een poosje af en het viel niet mee. Je moet vreselijk nauwkeurig tellen, want je kijkt makkelijk een regel verder op het patroon en dan doe je het fout, wat je dan wel moet uithalen en tentstiches over één draad is afschuwelijk lastig uithalen.

Inmiddels ben ik al weer verder aan de volgende motiefjes.

Een sterachtig bloemmotief in kruissteken over tweedraden en platsteken. In tegenstelling tot de tentstiches werkt zo’n motief lekker snel.

Ik zit nu al weer enkele weken te priegelen met een wat saai motief in tentstich in donkerrood, zwart en roze. Het zwart en het donkerrood lijken in het borduurwerk erg op elkaar en dat maakt het lekker moeilijk om te zien waar de steken moeten komen.

Zouden de meisjes rond de tien, twaalf jaar niet gesputterd hebben en hun lappen in de hoek hebben gegooid, omdat het niet lukte en ze het weer eens uit moesten halen?

Gezien de fouten in het origineel smokkelde men toen toch ook, al zou een goede juf de fouten er uit hebben laten halen, denk ik zo.

Ondanks het gesputter van mij, blijft het een erg mooie lap en het wordt ook schitterend.

Advertenties

3 Reacties op “Berliner

  1. prachtig Gerard, met hoeveel van jullie groepje zijn jullie hier mee bezig? Ik heb het vermoeden dat Annemieke deze lap ook maakt. Het patroontje linksboven zit volgens mij ook in Rosina Luger, maar dan in andere kleuren. Ik denk dat ik na Rosina ook maar eens aan een grotere lap van dit soort ga beginnen. De eikenbladeren lijken me wel een oefening in doorzettingesvermogen 😉

  2. Marcella,
    Op onze maandagavondgroep is er eentje die deze lap al af heeft en ik ben nummer twee. Annemieke wacht even tot ze andere werken klaar heeft, of misschien doet ze de Berliner niet. Zij heeft weer andere (schitterende) projecten, die ik ook wel zou willen doen, maar hoe maak ik daar tijd voor vrij?

  3. Marcella, je hebt het goed gezien, het is hetzelfde motief als in Rosina Luger. Ik werd al geplaagd, dat ik het opgaf bij Luger en het in de Berliner wel gemaakt heb; De clubgenoten willen natuurlijk dat ik toch maar de Lugerrol ga afmaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s